Concours Emmeloord

Sinds een week of twee heeft Jacqueline Milyon weer in training. Milyon is van Mirjam Kouwer en vorig jaar heeft ze hem ook een poosje gestart in de klasse Z2 dressuur. Mirjam is in blije verwachting en rijdt Milyon nog wel maar niet meer zo intensief. Jacqueline wil nog graag wat winstpunten halen in het Z2 en zo is het voor beide een uitkomst dat ze hem erbij traint.

Vanmorgen reden we om 7 uur van huis richting Emmeloord. Na alle regen van afgelopen dagen was Jacqueline blij dat ik me voor deze locatie had opgeven. De proeven werden verreden op twee achterberg zand bodems en die waren super goed te rijden.

Het losrijden was in de grote binnenbak en Milyon liep met losrijden heel fijn, lekker ontspannen en los door het lijf.
De proeven gingen best fijn, Jacqueline kon hem mooi naar de hand toe rijden en de oefeningen gingen gemakkelijk. Toch heeft Milyon dan iets meer spanning dan tijdens het losrijden wat zich af en toe uit in de aanleuning en nog niet alle wissels gingen goed genoeg. Helaas net geen winst, 1e proef 201 en 2e proef 203.

Om 10 uur reden weer richting huis en dat was een heftig ritje! We hebben vanaf Lemmer tot aan Wijnjewoude in een wolkbreuk gereden.