Friese Kampioenschappen

Gisteren heeft Jacqueline met beide paarden meegedaan aan de Friese Kampioenschappen in Sneek.

‘s Ochtends kwam ze aan start met Bono in de klasse M1. Bono liep een fijne proef waar Jaqueline erg tevreden mee was en wat 193 en 196 punten en de derde plaats opleverde!

Het losrijden ging al erg fijn en mijn instructrice Rita van der Meulen  was er om te helpen met losrijden en dat was erg fijn!
Tijdens de proef ging het ietsje moeizamer vanwege de indrukwekkende baan, maar Bono deed goed zijn best en liep een fijne proef.

Een heel mooi resultaat, aangezien Bono onlangs een behandeling aan zijn rug heeft gehad.
In Oudega vond Jacqueline hem niet goed aanvoelen en daarom heeft ze hem na laten kijken.
Afgelopen week kon ze hem pas weer wat meer trainen onder het zadel en gelukkig loopt hij nu weer fijn.

Milyon

Met Milyon is Jacqueline 5e geworden en ook met deze plaatsing is ze erg tevreden!

Donderdagavond zijn we in Sneek geweest om te oefenen voor de kür en toen werd Milyon heel erg gespannen van de muziek. Ook vrijdag in de training thuis was hij nog erg gespannen.

Tijdens de eerste proef had hij daar ook nog duidelijk last van, het draf gedeelte kon ze stoer rijden maar in de galop kreeg Milyon weer last van spanning, maar ze reden goede wissels waar ze zevens voor kregen. Ze scoorden met deze proef 213 en 211 punten, weer een winstpunt erbij!

Met deze score werden ze 5e en mochten we de kür rijden. Met het losrijden voor de kür is Jacqueline wat strenger voor hem geweest en daardoor werd hij gehoorzamer. Gelukkig kon ze dat ook in de kür zo houden en heeft ze met het mes tussen de tanden gereden.  Ook dit keer in de galop wel wat last van spanning maar veel meer controle.

Ondanks dat Jacqueline nog nooit eerder een kür had gereden en deze maar twee keer had kunnen oefenen pasten de lijnen precies op de muziek! Tijdens de kür zijn ze 2e geworden en stonden zelfs bij een jurylid aan kop! In het eindklassement zijn ze als 5e geëindigd. Tussen de nummers 3, 4 en 5 was het verschil in percentage minimaal.

Hilde en Diana waren deze lange en erg koude dag mee om te helpen opzadelen, voorlezen, filmen, fotograferen, afzadelen enz enz. We zijn gisterochtend om half 10 vertrokken, tussendoor ruim een uur thuis geweest en we waren pas tegen 12 uur gisteravond weer thuis.

Dank je wel dames! Het was een gezellige en succesvolle dag!